Aira tu nama bandar?

Pada petang yang sepi ini..- saya dengan adik bongsu saya je kat rumah!
saya pun buatlah kerja gila saya...
buka Google Translate... 
Tukar lah nama saya (Aira)  ke bahasa Jepun..
hasilnya: 姶良
Lepas tu saya pun search kat google perkataan tu...
Saya pun jumpalah maklumat ni...
*Cough*
Aira tu nama bandar kat Jepun? - baru tahu..
 walaupun dah pernah pergi Jepun!
Bangga betul nama saya tu nama bandar...
dah lah kat negara bunga Sakura....
Nama bandar tu Aira-Cho dalam bahasa Jepun apabila ditafsir jadi
 Aira Town
~Sumber Wikipedia~

Tak percaya klik gambar tu!
ataupun sini!

*Tahun depan kalau pergi Jepun nak pergi Aira Town lah...
Nama anda pula ada tak kat mana-mana tempat?

★ Don't shy to comment or like this entry ★

2 000 Readers:

Haruno Hana 하나 said...

haha.... akak dh puas hati dgn Hana - Flower in Japanese.. hehehe :D

Aira Amir 姶良 said...

Haruno Hana 하나 lupa lak nama akak Hana.. XD

 
Copyright © 2011 - 2016 reserved to Aira Amir