Sains Sukan?!

Hari  ini Aira pergi mendaftar di Sultan Abu Bakar School, Kuantan...
Aira kecewa sangat lepas cikgu tu cakap budak yang tak dapat straight A PMR tak boleh masuk kelas Sains Tulen, kena masuk Sains Sukan ataupun Sains Sosial...
Rugilah sebab Aira dah sebulan belajar Fizik, tetiba je kena drop dan gantikan dengan sains sukan..
Benda apa tu pun Aira tak tahu sebab first time Aira dengar..
Ayah Aira tak galakkan sebab peluang pekerjaan sempit sebab kawan ayah Aira yang ambil aliran tu
tak dapat kerja yang sepadan dengan masa yang dia korbankan pun, 
sekarang duduk buat kerja macam orang tak berpelajaran je...
Lepas tu bila nak masuk universiti, tiada satu pun yang nak tawarkan pengajian kat situ..
Macam mana ni, Aira nak jadi forensik bukannya penganggur tegar kat sini!
Aira nak belajar kat Harvard University bukannya "Universiti Menganggur"...
Aira tertekan sangat sampai kadang - kadang Aira rasa macam nak terjun ke dalam gaung belakang rumah Aira je!
Macam mana ni SAINS SUKAN? ataupun SAINS TULEN?
Aira kena fikir betul - betul sebab Aira merupakan role model untuk adik - adik Aira, takkan lah akak diaorang mengganggur nanti sedangkan diaorang semua menjawat jawatan yang tinggi...

Ya Allah permudahkanlah keputusan aku ini...
 Dan biarkan keputusan yang aku pilih ini akan membuatku memperoleh
 kecemerlangan di dunia dan di akhirat Ya Allah..

★ Don't shy to comment or like this entry ★

 
Copyright © 2011 - 2016 reserved to Aira Amir