Sains Tulen?


Tahun baru ni, Aira dah jadi pelajar tingkatan empat.
Waa, Aira dah semakin tua lah.
Masuk - masuk sekolah je dapat kelas sains tulen.
Tengok subjek semuanya macam okay dah tahu subjek apa yang ada dalam sains tulen.
tapi masa belajar Add Math je, Aira terus terfikir..
boleh ke Aira belajar add math? matematik masa PMR pun Aira struggle nak dapat A*Alhamdulilah, nasib baik dapat...
Aira kena cuba juga kan... yela sebab nak ambil Biologi termasuk sekali dengan Add math.
Apa yang Aira rasa agak susahnya bila semua subjek dalam bahasa Melayu kecuali bahasa Inggeris lah kan.
macam mana Aira nak belajar subjek Sains dan Math yang dari darjah satu Aira belajar dalam Bahasa Inggeris, tetiba je kena tukar bahasa...
Bab kata Izzati:
Tahun ni kitaorang kena kejutan budaya tau...

Okaylah sampai di sini sahajalah Aira boleh bercerita, Aira dah penat. Maklumlah tadi seharian ada orientasi di sekolah. Letih sangat - sangat...


★ Don't shy to comment or like this entry ★

6 000 Readers:

roziahojijie said...

tahniah dah naik t4 .. stdy rajin2 taw . Eh semua dlm bahasa melayu ? sudah tukar lah eh ? Add Math tak susah kalau kita faham betul2 . :) Gud luck !

NARDtheNERD said...

for me dlm bm lagi senang.
if masuk UKM. 100% BM.
even foreigner pun kena belajar dalam BM. mari martabatkan BM. :)

Farina Hunny said...

takpe la dik . slowly :)
kat IPT pun banyak silibus baru . zaman adik nnt mesti lagi banyak kot ;p

Aira Amir said...

@roziahojijie terima kasih... ya, semua dalam bahasa melayu... tu lah add math ade belajar sikit-2 tapi tak yakin sangatlah.

Aira Amir said...

@NARDtheNERD o, tapi sebab batch kitaorang dah memang biasa dengan bahasa Inggeris sampai cikgu pun kena translate balik dalam BI...

Aira Amir said...

@Farina Hunny hee, InsyaAllah makin banyak kot... :D

 
Copyright © 2011 - 2016 reserved to Aira Amir